áfonyakrémleves
50 dkg áfonya
3 púpozott ek cukor
2 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
1 db citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl víz (annyival csináljuk, hogy ellepje a gyümölcsöt)
citromhab
1 csokor citromfű
2 dl hulala
áfonya krémleves
Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral.
Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.
citromhab
A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre.
Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot. Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét. A sütőt 160 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOrchidea szelet recept Galéria (1) Orchidea szelet Beküldve: 2012.03.06. Kategória: Krémes sütik Küldte: Vass Lászlóné Látták: 104267 Ennyien nyomtatták ki: 140 Miben készü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű