menu

Családireceptkönyv.hu

Alufóliában sült cékla


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db kisebb cékla
olívaolaj
balzsamecet

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk.
Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és alufóliába csomagolva sütőben sütjük.
sütési hőfok: 190°C

Trükkök, tippek, praktikák:


Kolléganőmtől hallottam ezt a szuper receptet. Egyszerű az elkészítése, és sokkal ízletesebb, mint a vízben főtt társai. Kitűnő köret sültek mellé.

Alufóliában sült cékla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT ZELLER *
SÜLT ZELLER *

A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenh...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis-krumplis golyók
Virslis-krumplis golyók

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Serpenyőben sült krémes édesburgonya
Serpenyőben sült krémes édesburgonya

Egy kerek, tapadásmentes serpenyőben biomargarint hevítek, majd elkezdem rétegezni a vékony burgonyakarikákat, minden réteget megszórom a fűszerekkel, majd az egész tetejére ráöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymalekvár 2
Hagymalekvár 2

Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk