A tésztához:
500 g joghurt - natúr
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
200 g búzaliszt (BL55)
9 g sütőpor
4 g só
40 g porcukor
4 ml étolaj
A tálaláshoz:
meggylekvár
A tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd habbá a robotgéppel
Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd őket csomómentesre.
A habbá verődött tojásfehérjét is keverd bele az előző pontban kikevert masszába.
Kevés olajra, forró serpenyőbe szedj annyit a masszából, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön.
Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúlj alá, és fordítsd át.
Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízkés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálalhatod.
A szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával...
Elkészítési idő:A tojásból a darával galuskát készítek, amelybe egy csipet sót, borsot, reszelt kurkumát teszek. Középnagyságúra szaggatva, sós vízben kifőzöm. Kivajazott tűzálló tálba egy sor pet...
Elkészítési idő:A lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a 2 tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára...
Elkészítési idő: