A tésztához:
500 g joghurt - natúr
2 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
200 g búzaliszt (BL55)
9 g sütőpor
4 g só
40 g porcukor
4 ml étolaj
A tálaláshoz:
meggylekvár
A tojásokat válaszd ketté.
A fehérjét verd habbá a robotgéppel
Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt mérd össze egy tálba, és keverd őket csomómentesre.
A habbá verődött tojásfehérjét is keverd bele az előző pontban kikevert masszába.
Kevés olajra, forró serpenyőbe szedj annyit a masszából, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön.
Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúlj alá, és fordítsd át.
Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízkés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálalhatod.
A csirkemellet megmossuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A cukkinit negyedeljük, majd kisebb darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet melegedni sóval és némi olajjal. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A cukkinit is feldaraboljuk helyes kis kockákra. Egy nagyobbacska serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szósz nagyjából annyi idő alatt készül el, míg a tésztát kifőzöm, így a víz felrakásával indítok. A húst fűszerezem, sózom, egy nagy tojással összedolgozom. Eddig előre is elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A vöröshagymát finomra aprítjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét vagy a paradicsomkonzervet. Ízesítjük sóval, pici cukorral és a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű