menu

Családireceptkönyv.hu

Angus bélszín mustármártással és sült polentával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz
80 dkg marhabélszín (angus bélszín, egyenként 4 cm vastag)
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A mustármártáshoz
1 l marha alaplé
3 dl habtejszín
1 dl fehérbor
3 ek dijoni mustár
0.5 teáskanál méz (= 1 mk)
kurkuma ízlés szerint
A polentához
6 dl tej
6 dl víz
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (friss)
1 tk só
250 g kukoricadara
30 g vaj
30 g parmezán sajt
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
Vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe jöhet a vaj. Közepesnél valamivel nagyobb lángon kezdjük a hús sütését. Oldalanként egy-egy perc elég, közben kézzel óvatosan nyomkodjuk a húst, hogy az esetleg alákerült levegőt eltávolítsuk, de kellően gyengéden ahhoz, hogy elkerüljük az értékes nedvek kimasszírozását. Az 1-1 perc letelte után a húsokat sózzuk, és újabb 1-1 perc jön.
Mindeközben előmelegítjük a sütőt 50-60 fokra, és a húsokat alufóliával lefedett tepsiben a sütőbe tesszük 4-5 percre.
A mártáshoz az alaplevet összekeverjük a tejszínnel és a fehérborral, folyamatosan kevergetve a negyedére sűrítjük (ez eléggé időigényes, érdemes előre elkészíteni). Hozzáadjuk a mustárt, a mézet és a kurkumát, jól összekeverjük.
A polenta készítésekor az olajat a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Angus bélszín mustármártással és sült polentával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült libacomb Márton napra
Travnev-Nagy Andrea Kedvelnék
Sült libacomb Márton napra

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Búbos csirkemell
Búbos csirkemell

A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, amjd egy tepsibe sorakoztatjuk. A sajtot lereszeljük. A hagymát és a parad...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Vörösboros.áfonyás kacsamell
Vörösboros.áfonyás kacsamell

A konyhakész kacsamellet megfelezzük , majd a fél mellekett még 2-3 darabba vágjuk bőrrel együtt, amit beiradalunk. ( Ha így darabolom, akkor nem kell szeletelni tálalásnál. .A tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karácsonyi habkarika
Karácsonyi habkarika

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. Egy szűrőn át - hogy a magok ne kerüljenek a tojásfehérjébe - nyomjuk bele a citrom levét. Ezután folyamato...

Elkészítési idő: 2,5-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk