Családireceptkönyv.hu

Angus bélszín mustármártással és sült polentával


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húshoz
80 dkg marhabélszín (angus bélszín, egyenként 4 cm vastag)
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A mustármártáshoz
1 l marha alaplé
3 dl habtejszín
1 dl fehérbor
3 ek dijoni mustár
0.5 teáskanál méz (= 1 mk)
kurkuma ízlés szerint
A polentához
6 dl tej
6 dl víz
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű (friss)
1 tk só
250 g kukoricadara
30 g vaj
30 g parmezán sajt
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:


A húst szárazra töröljük, lehártyázzuk (még szeletelés előtt!), és pácolás nélkül kezdjük sütni. Arra ügyeljünk, hogy szobahőmérsékleten használjuk fel, tehát jóval a sütés előtt vegyük ki a hűtőből.
Vastag aljú serpenyőben kevés olajat hevítünk, ebbe jöhet a vaj. Közepesnél valamivel nagyobb lángon kezdjük a hús sütését. Oldalanként egy-egy perc elég, közben kézzel óvatosan nyomkodjuk a húst, hogy az esetleg alákerült levegőt eltávolítsuk, de kellően gyengéden ahhoz, hogy elkerüljük az értékes nedvek kimasszírozását. Az 1-1 perc letelte után a húsokat sózzuk, és újabb 1-1 perc jön.
Mindeközben előmelegítjük a sütőt 50-60 fokra, és a húsokat alufóliával lefedett tepsiben a sütőbe tesszük 4-5 percre.
A mártáshoz az alaplevet összekeverjük a tejszínnel és a fehérborral, folyamatosan kevergetve a negyedére sűrítjük (ez eléggé időigényes, érdemes előre elkészíteni). Hozzáadjuk a mustárt, a mézet és a kurkumát, jól összekeverjük.
A polenta készítésekor az olajat a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Angus bélszín mustármártással és sült polentával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli töltelék
Bejgli töltelék

Elkészítés keverjük össze az édes morzsával a mákot vagy a diót. Az összes többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (mák, dió, morzsa), és keverjük...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bibimbap-rizses marhahúsos egytálétel(korea)
Bibimbap-rizses marhahúsos egytálétel(korea)

Reteksaláta A retket negyed cikkekre vágjuk, és összekeverjük fél-fél kávéskanál cukorral valamint sóval. Hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy kevés friss gyömbért reszelünk rá. Chi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors, puha mézeskalács
Gyors, puha mézeskalács

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Diétás piskótatekercs zabpehelylisztből, cukormentes
Diétás piskótatekercs zabpehelylisztből, cukormentes

DIÉTÁS PISKÓTATEKERCS KÉSZÍTÉSE: A diétás piskóta tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 2 evőkanál (4 dkg) édesítőszerrel kemény habbá verjük (akkor jó a hab, amik...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk