1kg füstölt csülök, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, 20dkg liszt, 10dkg főtt megtört burgonya, 2 tojássárgája, 2 dl tejben, 2 dkg élesztő
Az 1kg-os füstölt csülköt megtisztítottam, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevéllel ízesített vízben, puhára főztem.
Tésztát készítettem:
20dkg lisztből, 10dkg főtt megtört burgonyából, 2 tojássárgájával, a 2 dl tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel, só hozzáadásával kemény tésztát gyúrtam, cipóra formáltam és 2 órán át pihentettem.
Közben a puhára főtt és langyosra hűlt csülökből a csontot kifordítottam és félujjnyi vastagra kinyújtott tésztával bebundáztam.. A tésztából egy darabkát elcsíptem és a fejet is megformáztam.
Újabb 1/2 órás pihentetés után, tojássárgájával megkentem és kivajazott, kilisztezett tepsibe tettem, forró sütőben megsütöttem.
Egy kis maradék gombócból, almát formáztam, amit ételszínezékkel festettem meg. Sajnos olyan nagyra dagadt, hogy nem fért a malac szájába.
Langyosra hűlve vagy hidegen szeleteltem. Szalma krumpli alapon fekszik a malacka, de a köret opcionális.
A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óraEgy jó nagy lábost felmelegítünk, beletesszük a barnacukrot, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a felszeletelt gyömbért, a narancsokat és a mandarint félbevágva, a rozmari...
Elkészítési idő: 2 óraA tejszínt forrald fel a szőlőcukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a gyömbért és 10 dkg apróra vágott étcsokit. Alaposan keverd össze, majd tedd hűtőbe 15-20 percig, amíg megde...
Elkészítési idő: