1kg füstölt csülök, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél, 20dkg liszt, 10dkg főtt megtört burgonya, 2 tojássárgája, 2 dl tejben, 2 dkg élesztő
Az 1kg-os füstölt csülköt megtisztítottam, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevéllel ízesített vízben, puhára főztem.
Tésztát készítettem:
20dkg lisztből, 10dkg főtt megtört burgonyából, 2 tojássárgájával, a 2 dl tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel, só hozzáadásával kemény tésztát gyúrtam, cipóra formáltam és 2 órán át pihentettem.
Közben a puhára főtt és langyosra hűlt csülökből a csontot kifordítottam és félujjnyi vastagra kinyújtott tésztával bebundáztam.. A tésztából egy darabkát elcsíptem és a fejet is megformáztam.
Újabb 1/2 órás pihentetés után, tojássárgájával megkentem és kivajazott, kilisztezett tepsibe tettem, forró sütőben megsütöttem.
Egy kis maradék gombócból, almát formáztam, amit ételszínezékkel festettem meg. Sajnos olyan nagyra dagadt, hogy nem fért a malac szájába.
Langyosra hűlve vagy hidegen szeleteltem. Szalma krumpli alapon fekszik a malacka, de a köret opcionális.
A zabpelyhet daráljuk meg, majd keverjük hozzá az utifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritritet. Deszkán gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA halszeleteket sózom, borsozom és vajon elősütöm. A hagymát a fokhagymával megdinsztelem, felöntöm kb 2 dl tejszínnel, sózom, borsozom, és felfőzöm. A citromkarikákat és kakukkfü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban a vizet, 3 dl borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, rozmaringgal és zsályával. A forró olajban a csontokkal, a hagymával és a sárgarépával együtt a hús min...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: Közepes