Fűszerkeverék
2 rész őrölt szerecsendió
2 rész őrölt szegfűszeg
1 rész őrölt fehérbors
1 rész őrölt gyömbér
Hozzávalók
250 g liszt
250 g nádcukor
140 g puha vaj
3 g sütőpor
1 csipet só
10 g fahéj
10 g quatre épice vagy ugyanennyi a fenti fűszerkeverékből
4 cl víz (amennyit felvesz)
1. A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük el a többi hozzávalóval és gyúrjuk egyneművé.
2.Az összeállt tésztát pihentessük hűtőben legalább egy óráig (érdemes kilapítva betenni, így hamarabb áthűl), de akár egy egész éjszakára is.
3. A pihentetés végéhez közeledve melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
4. A lehűtött tésztát nyújtsuk kb. 2-3 mm vékonyra, süti kiszúróval szaggassunk belőle formákat és süssük 10-12 percig.
A megtisztított, megmosott, leforrázott alapanyagot 1 evőkanál sóval bedörzsöljük, pár órán át állni hagyjuk, majd a sótól kicsit leöblítjük és 12 literes fazékba tesszük. Ráöntünk...
Elkészítési idő: 300 percTészta: 7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak c...
Elkészítési idő:Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Előre e...
Elkészítési idő: