Hozzávalók 1 pohár italhoz
a csokoládéturmixhoz:
2 gombóc csokoládéfagylalt
1 dl tej
3 dkg jó minőségű tej- vagy étcsokoládé
csipetnyi őrölt fahéj (elhagyható)
a díszítéshez:
habbá vert tejszín
1 szem apró gyümölcs (elhagyható)
menta- vagy citromfűlevé
A csokoládéturmixhoz a tejet langyosra melegítjük, belereszeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik a csokoládé, majd félretesszük, míg ki nem hűl. A fagylaltot és a hideg, csokoládés tejet összeturmixoljuk a fahéjjal. Magas falú pohárba töltjük, tejszínhabbal díszítve azonnal kínáljuk. Mentát, citromfüvet és/vagy gyümölcsöt tehetünk a tetejére. (A csokoládéturmix tovább marad hideg, ha a pohárba néhány jégkockát is teszünk.)
Az összetevőket összeturmixoljuk. Hűteni nem kell, mert a jégkocka lehűti.
Elkészítési idő: 5 percA narancsot és a citromot felszeleteljük, az őszibarackot és az almát hámozzuk, majd az előbbit szeletekre, az utóbbit kockákra vágjuk, végül mindezt egy bólésedényben óvatosan öss...
Elkészítési idő:A vízbe tedd bele a többi hozzávalót, majd éjszakára tedd hűtőszekrénybe, hadd álljon össze, hadd oldódjanak ki a hatóanyagok és érjenek össze az ízek. Másnap fogyaszd egész nap ez...
Elkészítési idő: