8 db narancs
2 db citrom
1 liter vodka
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
víz
2 rúd fahéj
1 rúd vanília
szegfűszeg
szegfűbors
1 szál rozmaring
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg. 6 db narancsot zöldséghámozóval pucoljuk meg, a másik kettőnek csak a héját reszeljük le, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet. A citromokkal tegyük ugyan ezt.
A héjakat, és a felkockázott gyümölcsöket, és a fűszereket tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, naponta felrázva.
Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig.
link
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 szép nagyméretű narancsot vettem ...meghámoztam , de úgy hogy még a fehér része is le kell jöjjön ...feldaraboltam, ezt egy fazékba rakom...tettem hozzá 25 dkg cukrot 4 dl viz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA limegerezdeken kívül mindent a shaker-be teszünk, és 6-8 másodpercig rázzuk. Igazságosan (nem testvériesen) elosztjuk a poharakba, és 1-1 limegerezdet teszünk a pohárra. Azonna...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű