8 db narancs
2 db citrom
1 liter vodka
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
víz
2 rúd fahéj
1 rúd vanília
szegfűszeg
szegfűbors
1 szál rozmaring
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg. 6 db narancsot zöldséghámozóval pucoljuk meg, a másik kettőnek csak a héját reszeljük le, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet. A citromokkal tegyük ugyan ezt.
A héjakat, és a felkockázott gyümölcsöket, és a fűszereket tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, naponta felrázva.
Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig.
1. A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. 2. Egy nagy edénybe 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel, ha kihűlt elkeverjük a citromsavval, a borkősavval é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba, tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljuk a kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukorból és a vízből szirupot főzünk, amit langyosra hűtünk. Megmossuk a gyümölcsöket, feldaraboljuk, és nagyobb kancsóba tesszük. Ráöntjük a szirupot, a likőrt, a bort és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű