30 dkg érett eper
5 dl natúr joghurt
2 dl hideg víz
4 ek méz
1 citrom leve
Az epret lecsumázzuk, megmossuk, feldaraboljuk.
Botmixerrel pépesítjük a joghurttal, vízzel, citromlével és a mézzel.
Jégbe hűtve kínáljuk.
A tejet a tejszínnel, xilittel felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgákat habosra verjük, belekeverjük a kihűlt tejbe. Üvegbe töltjük és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot egy nagy tálba szórjuk. Melléreszeljük a citrom héját. Ráöntjük a konyakot és a rumot, jól elkeverjük (ezen a ponton jöhet a gyújtós trükk)! Ráöntjük a forró...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűForró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű