- 0,5 l vegyes pálinka vagy bármilyen alkohol (ami viszonylag semleges ízű)
- 30 ml mandula aroma (1 db)
- 0,5 kg cukor
- 4 dl víz
Az elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter vegyes pálinkával és a mandula aromával. Jól záródó üvegbe töltjük és naponta egyszer-kétszer összerázzuk az üveg tartalmát. Pár hét alatt összeérnek az ízek és fogyaszthatjuk módjával ;)
A sütőtököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magjait, felkockázzuk, és lecentrifugázzuk. Nyersen! Poharanként (kb. 200 ml-es) tegyünk bele 1 ek olívaolajat, keverjük el, és váljék e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 narancs és 1 citrom reszelt héját 1,5 dl vízbe keverjük, felforraljuk. 2 evőkanál citromlével, 1 narancs levével, a rummal és a vörösborral elkeverjük. Fél rúd vaníliával és édes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű