- 0,5 l vegyes pálinka vagy bármilyen alkohol (ami viszonylag semleges ízű)
- 30 ml mandula aroma (1 db)
- 0,5 kg cukor
- 4 dl víz
Az elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter vegyes pálinkával és a mandula aromával. Jól záródó üvegbe töltjük és naponta egyszer-kétszer összerázzuk az üveg tartalmát. Pár hét alatt összeérnek az ízek és fogyaszthatjuk módjával ;)
összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki. 2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele. Dobjuk bele a vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű