Családireceptkönyv.hu

Házi mandulalikőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0,5 l vegyes pálinka vagy bármilyen alkohol (ami viszonylag semleges ízű)
- 30 ml mandula aroma (1 db)
- 0,5 kg cukor
- 4 dl víz

Elkészítés:


Az elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter vegyes pálinkával és a mandula aromával. Jól záródó üvegbe töltjük és naponta egyszer-kétszer összerázzuk az üveg tartalmát. Pár hét alatt összeérnek az ízek és fogyaszthatjuk módjával ;)

Házi mandulalikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Jeges kávé
Jeges kávé

Az instant kávét magas pohárba tesszük, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd felhabosítjuk. Jégkockát és esetleg még vizet teszünk hozzá, kevés t...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nikcsi83
Levendulás limonádé édesítővel
Levendulás limonádé édesítővel

1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (cukorral vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Kávélikőr
Kávélikőr

A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Bodzavirág üditő*
Bodzavirág üditő*

5 literes üvegbe tenni, vízzel teletölteni,48 óráig állni hagyni, leszűrni és hűtőbe tenni.10 napig fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk