Hozzávalók 2 db 3 dl-es pohárhoz
20 dkg eper
1 evőkanál méz
1/2 citrom leve
4 dl joghurt
Az epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk.
Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
2 kg cukrot 2 liter vízzel sziruppá főzünk. Beletesszük a többi hozzávalót. 2 napig áztatjuk. Tüllön átszűrjük. Hűtőben tároljuk. 1:5 arányban hígítjuk
Elkészítési idő: 2 napEgy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmé...
Elkészítési idő:A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szedjük / szeljük majd kb. 3 teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és...
Elkészítési idő: