5 dl habtejszín
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
300 g sűrített tej
1 dl fekete kv ( erősre főzve )
4 dl vodka
1 dl rum
Tejszínt meg melegítjük , majd félre tesszük .
Cukrot karamellizáljuk és hozzákeverjük a meleg tejszínhez.
Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot + sűrített tejet + kv-t. Felforraljuk és lehűtjük. Ha kihűlt hozzáöntjük a vodkát és a rumot.
Jól összekeverjük .
Az epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így az epermagok nem kerülnek bele a limonádéba. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy shakerbe belereszeljük az epreket (vagy szétnyomjuk, hogy szósz állagú legyen). Porcukrot is teszünk bele, mondjuk kezdetnek 2-3 evőkanállal. Utána majd még lehet beletenni, h...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA golyócskákat a tejjel és a cukorral egy magas keskeny edénybe tedd, majd botmixerrel adj neki egy kicsit. ? Add hozzá a tejszínt és a vodkát, majd ismét nyomj rá pár fordulatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű