25 dkg mascarpone
30 dkg eper
200 ml habtejszín
120 g piskótalap
1 ek csokoládéforgács
2 db vanília
1 ek cukor
A mascarponét a felvert tejszínnel, a cukorral és a vaníliával kikeverjük.
Az eper felét összeturmixoljuk, vagy alaposan szétnyomkodjuk, és belekeverjük, vághatunk bele darabokat is. Hagyjunk pár szemet a díszítésre.
Megkenjük vele a piskótát
A csokiforgácsokkal és eperrel díszítjük, majd fagyasztóba tesszük. Egy-két óra, és már lehet is enni.
A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulyk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű“Sűrűségre olyan mint a tehéntej, zsíros illatos, isteni! A héjból kiszedett húst felaprítottam késsel, hogy a botmixer elbírjon vele. Míg ezzel bíbelődtem, 7 dl vizet felforrósí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz, majd a nedves összetevőket is összekeverjük. Egy jó sűrű palacsinta masszához hasonlít a tészta állaga. A vajjal megkent gofri sütőbe adagoljuk és kb. 6-8 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségkeveréket kicsit megfuttatom olajon, majd kb 1 deci vízzel felöntöm, eközben elkezdem főzni a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompür...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű