Családireceptkönyv.hu

Epres-mascarponés jégkrémtekercs


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg mascarpone
30 dkg eper
200 ml habtejszín
120 g piskótalap
1 ek csokoládéforgács
2 db vanília
1 ek cukor

Elkészítés:


A mascarponét a felvert tejszínnel, a cukorral és a vaníliával kikeverjük.
Az eper felét összeturmixoljuk, vagy alaposan szétnyomkodjuk, és belekeverjük, vághatunk bele darabokat is. Hagyjunk pár szemet a díszítésre.
Megkenjük vele a piskótát
A csokiforgácsokkal és eperrel díszítjük, majd fagyasztóba tesszük. Egy-két óra, és már lehet is enni.

Epres-mascarponés jégkrémtekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Sajtos-tejszínes rakott pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágjuk, és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat kikenjük margarinnal. A pulyk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusztej (paleo)
Kókusztej (paleo)

“Sűrűségre olyan mint a tehéntej, zsíros illatos, isteni! A héjból kiszedett húst felaprítottam késsel, hogy a botmixer elbírjon vele. Míg ezzel bíbelődtem, 7 dl vizet felforrósí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri Rizsliszttel
Gofri Rizsliszttel

A száraz, majd a nedves összetevőket is összekeverjük. Egy jó sűrű palacsinta masszához hasonlít a tészta állaga. A vajjal megkent gofri sütőbe adagoljuk és kb. 6-8 perc alatt kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Rizses, zöldséges resztelt máj
Rizses, zöldséges resztelt máj

A zöldségkeveréket kicsit megfuttatom olajon, majd kb 1 deci vízzel felöntöm, eközben elkezdem főzni a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompür...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk