A töltelékhez
500 g pulykamellfilé
gyros fűszerkeverék
500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
200 g joghurt - natúr
1 teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
só
100 g salátamix
3 evőkanál étolaj
A tésztához
pita
A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük, ha van, időnk kicsit állni hagyjuk. 1-2 kanál olajon megsütjük a húst. A burgonyát hasábokra vágjuk, és kisütjük. (Vagy olajban, vagy simán serpenyőben ki hogy szereti.)A joghurtban elkeverünk kevés oregánot, és pici sót, ezt tesszük a gyrosra. Lehet turbózni, reszelt uborkával is, az már a tatziki szerű. A pitát fél percre mindkét oldalon grillserpenyőbe tesszük. (Egy sima serpenyő is tökéletes erre max nem lesz csíkos a pita.) A pitát lefektetjük, megkenjük a szósszal, erre teszünk kevés salátát, erre pár szem sült burgonyát, egy keveset a húsból majd erre én még egy pici szószt szoktam. És egyszerűen összehajtjuk, majd alufóliát tekerünk rá, összefogjuk vele. Persze a pitába is tölthetjük a tölteléket, ki hogy szereti. :)
1. A krumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük. 2. A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy nagyobb érméket kapjunk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, magházát kivágjuk és felszeleteljük. Közepes tepsit vagy jénai tálat kio...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat. 2. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát. 3. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű