20 dkg babapiskóta
1 narancs leve és héja
25 dkg sárgadinnye húsa (vagy eper, málna stb...)
9 db tojássárgája
15 dkg cukor (gyümölcscukor)
5 dl növényi habtejszín
A babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát.
A gyümölcshúst pürésítjük (ha eper, vagy bármilyen más aprómagvas gyümölcsből készítenénk, akkor előtte teaszűrőn leszűrnénk).
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
Felhigítjuk kb. 2,5 dl tejszínnel, hozzáöntjük a gyümölcsöt és gőz felett kb. 15 percig kevergetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni (a hőkezelés végülis a tojások miatt kell, elméletileg az eredeti recept nem írja, de mióta a Fiam is mendenből eszik amit nálunk lát, félek nyersen adni Neki).
A maradék tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel.
A narancsos babapiskótát egy pohár/kehely/kis tál aljára rakjuk bőven, rákanalazzuk a krémet és a tetejét díszítjük babapiskótával, vagy dinnyedarabokkal.
Hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük!
Vágjunk egy nagyobb darab folpack fóliát, majd szórjuk meg porcukorral. Ezután nyújtsuk ki a marcipánt piteforma nagyságúra, és a fóliával együtt, helyezzük bele, majd nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét evőkanál tejet félreteszünk. A tojást tálba ütjük, csipetnyi sóval megszórjuk, a többi tejjel összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Szódavízzel felhígítjuk. Ezután a pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált diót porcukorral, kevés tejjel, 2 cl rummal, mazsolával, reszelt citromhéjjal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes palacsintatésztából kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPuddingpulver in wenig kalter Milch anrühren, die restliche Milch mit dem Zucker zum Kochen bringen. In die kochende Milch das angerührte Puddingpulver gießen und unter Rühren aufk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű