50 dkg mascarpone
2 db narancs (érett)
1 db citrom
1 db lime
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
10 dkg cukor (kristály)
5 dkg földimogyoró (hámozott)
25 dkg keksz (édes)
30 dkg vanília fagylalt
20 dkg málna
A mascarpone sajtba belereszeljük a megmosott lime, citrom, és narancshéjat.
Belereszeljük a csokoládé felét, hozzáadjuk a citrusok levét. Kóstoljuk, ha szükséges, ízesítsük egy kevés cukorral.
A kekszet törjük tetszőleges darabokra, és keverjük össze a krémmel, majd tegyük hűtőszekrénybe.
Készítsünk grillázst. A mogyorót pirítsuk meg egy serpenyőben, majd keverjük össze olvasztott cukorral. Ha kész, tegyük kivajazott edénybe, vagy tányérra, akkor nem ragad le, ha kihűlt.
Egy gyorsforraló edénybe tegyük bele a maradék cukrot (kb. 2 ek), öntsünk hozzá tejszínt, majd a csokoládé másik felét törjük apró darabokra, és tegyük azokat is bele. Kis lángon időnként kevergetve főzzük addig, amíg homogén csokoládé masszát kapunk. Felhasználásig vegyük le a tűzről.
Amennyiben a grillázs kihűlt, törjük össze, majd botmixerrel daráljuk le. Ízlés dolga, én akkor szeretem, ha szabálytalan "kristályokat" kapok, így nem használom a botmixert túl sokáig.
Az előkészületekkel végeztünk, állítsuk össze a desszertünket.
Tetszőleges desszertes kehelybe (vagy akár pohárba) tegyünk fagylaltos kanállal (ennek hiányában bármilyen kanállal) egy kanál krémet, egy kanál fagylaltot, egy fakanál segítségével csurgassuk rá az olvasztott csokoládét, majd szórjuk meg a grillázzsal, tetejére pedig tegyünk tetszőleges gyümölcsöt (jelen esetben málnát).
Tálaljuk azonnal.
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpehely lisztet a barna rizsliszttel összekevertem, hozzáadtam a sót, majd az egész tojást és a vizet majd egy kanállal az egészet összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást verd fel, adj hozzá sót, borsot, a palacsinta sütőt kend ki olajjal, forrósítsd fel, és mintha palacsintát sütnél öntsd rá a tojást, oszlasd el, hagyd sülni az egyik oldal...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel.Szedd szét a karikákat.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keverd telje...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű