50 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 evõ
kanál kakaó
20 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
meggybefőtt leve
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készitünk belõle és egyenként megforgatjuk õket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtõszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
A leírás bonyolultnak tűnik, ám ez a legegyszerűbb macaron recept, amihez még cukorhőmérő sem kell. Az anyagok előkészítése nagyon fontos: a tojásfehérjéket jól záródó (műanyag) do...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A paleo süteményliszthez adom a kókuszolajat és a vizet. - Külön választok 6 M-es tojássárgáját és fehérjét. A sárgáját a liszthez adom, a fehérjét kemény habbá felverem. - A h...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA növényi tejet meglangyosítani a cukorral az élesztőt felfuttatni. Ebbe lehet tenni az útifűmaghéjat de külön is jó. A liszteket kimérni és összekeverni az élesztős tejjel. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű