Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Padlizsánkrém


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


360 g kisült padlizsán húsa
2 nagy csipet só
bors - fekete (őrölt)
0.5 fej hagyma - lila
3 gerezd fokhagyma
100 g majonéz
A fogyasztáshoz
pirítós

Elkészítés:


Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk. 1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virslis kifli
Virslis kifli

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 30 percig kelesztettem, majd átgyúrtam és 16 db-ra vágtam (ahányra a virslit daraboltam). A darabokból kifliformát készítettem, a közepét megkent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Lilahagymalekvár
Lilahagymalekvár

Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pár perces gombás melegszendvicskrém
Pár perces gombás melegszendvicskrém

A lilahagymát apróra kockázzuk, és bő vajon megpirítjuk. Közben a megpucolt gombákat apróra szeleteljük. Majd odatesszük a hagyma mellé. Petrezselyemmel, sóval, borssal, fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Quiches lorraines (szalonnás tortácskák)
Quiches lorraines (szalonnás tortácskák)

A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, pici vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk