menu

Családireceptkönyv.hu

Somlói galuska


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 36x32 cm-es tepsihez

a világos piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
200 g liszt
1/3 csomag sütőpor

a diós piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
150 g liszt
50 g darált dió
1/3 csomag sütőpor

a kakaós piskótához
3 tojás
150 g cukor
70 ml víz
180 g liszt
20 g kakaópor
1/3 csomag sütőpor

a sziruphoz
600 ml víz
300 g cukor
1 citrom és 1 narancs héja
rumaroma

a vaníliakrémhez
1200 ml tej
300 g cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája

a csokiöntethez
400 g étcsokoládé
100 ml víz
rumaroma

az összeállításhoz
100-150 g durvára őrölt dió
150 g mazsola
sárgabaracklekvár
kakaópor

Elkészítés:


A piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük.
Fakanálra váltunk és a sütőporos lisztet ezzel forgatjuk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és megsütjük a lapot.
A sziruphoz a hozzávalókat felfőzzük.
A vaníliakrémhez a pudingport, a tojássárgákat és a cukrot 200 ml hideg tejben elkeverjük, a maradékot felforraljuk. Beleöntjük a pudingporos tejet, és besűrítjük.
A csokiöntethez a vizet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és simára keverjük. A rumaromával csak utólag ízesítjük.

Összeállítás:
Az első lapot egy tálcára vagy nagyméretű tepsire fektetjük, és meglocsoljuk a szirup 1/3 részével. Megkenjük a vaníliakrém felével, megszórjuk dióval és mazsolával.
Ráfektetjük a következő lapot, és ugyanúgy járunk el, mint az előzővel. Következik a harmadik lap. Ezt is meglocsoljuk a maradék sziruppal, megkenjük baracklekvárral és meghintjük kakaóporral.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Adagolás:
Evőkanállal kisebb darabokat szaggatunk a tányérra a süteményből, meglocsoljuk a csokiöntettel és tejszínhabbal díszítjük.

Somlói galuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Gesztesi szelet
Pudingos - Gesztesi szelet

1. Gőz felett egy edényben összedolgozzuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a vajat és a holland kakaót, majd a liszttel összekeverjük. 2. Három cipóra osztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szedres kosárkák
Szedres kosárkák

A feketeszedret a cukorral leturmixolom, sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom. A tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját félreteszem. A ricottát a szederpü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...

Elkészítési idő: 100
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk