4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
A cukrot kikeverjük a kisebb kockákra vágott vajjal, majd mehet bele a tojás is. Egy újabb keverés után belereszeljük a citromhéjat és hozzáadjuk a levendulát, citromlevet, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa túrót áttörjük a szitán, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Majd a sütőporral elkevert lisztet is a masszába tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. Liszte...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűEgy botmixerre mindenképp szükséged lesz. A többi felsorolt hozzávalót mérd ki, kezdd a liszttel, azt tedd egy tálba, add hozzá a szódabikarbónát, majd üsd rá a két tojást, és szór...
Elkészítési idő: 30 perc ! Nehézség: KönnyűA tésztát gyorsan összegyúrjuk, 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy pihenjen kicsit. Pihenés után két gombócra osztjuk, kinyújtjuk, egyik lapot ráhelyezzük a tepsire, megszórjuk gm...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű