Családireceptkönyv.hu

Dán briós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2,5 dl tej
10 dkg vaj
csipet só
1 evőkanál rum vagy rumaroma

Krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
csipet fahéj

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgákat, olvasztott vajat, sót, rumot és a felfuttatott élesztős tejet. Kidolgozzuk, hagyjuk pihenni legalább fél órát. Közben elkészítjük a krémet: a porcukrot, kikeverjük a vajjal, kakaóval és gondolatnyi fahéjjal.
Ha megkelt a tészta, 16 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabot megtöltjük a kakaós krémmel, majd gombóccá formázzuk. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk kb 8x15 cm-esre. Majd derelyevágóval hosszában 4-5x bevágjuk. A végeinél fogva ellentétes irányba felcsavarjuk, majd csigaalakban szintén felcsavarjuk. Muffinformába papírt helyezünk belerakjuk a briósokat. Majd egy tojássárgáját kikeverünk kevés tejjel és lekenjük vele. 15 percig még kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Meghintjük porcukorral.

Dán briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós köménymagos kifli
Sós köménymagos kifli

A lisztet egy mély edénybe szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a megolvasztott zsírt, a meglangyosított tejet, a tejfölt, valamint az élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtogatott sajtkrémes pogácsa recept
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa recept

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...

Elkészítési idő: 3 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pita gyroshoz
Pita gyroshoz

Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kap...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk