Családireceptkönyv.hu

Dán briós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2,5 dl tej
10 dkg vaj
csipet só
1 evőkanál rum vagy rumaroma

Krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
csipet fahéj

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgákat, olvasztott vajat, sót, rumot és a felfuttatott élesztős tejet. Kidolgozzuk, hagyjuk pihenni legalább fél órát. Közben elkészítjük a krémet: a porcukrot, kikeverjük a vajjal, kakaóval és gondolatnyi fahéjjal.
Ha megkelt a tészta, 16 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabot megtöltjük a kakaós krémmel, majd gombóccá formázzuk. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk kb 8x15 cm-esre. Majd derelyevágóval hosszában 4-5x bevágjuk. A végeinél fogva ellentétes irányba felcsavarjuk, majd csigaalakban szintén felcsavarjuk. Muffinformába papírt helyezünk belerakjuk a briósokat. Majd egy tojássárgáját kikeverünk kevés tejjel és lekenjük vele. 15 percig még kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Meghintjük porcukorral.

Dán briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
657. Pacsni
657. Pacsni

TT: Élesztő fut, liszt.só,cukor, élesztő, dagaszt, kel 30 perc nyújt 60 x 30 cm, 3-ba vág középsőbe fele vaj reszel, rá 1 lap, rá reszelt sajt, rá utolsó lap 10 perc kel,nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
349. Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
349. Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Házi kenyér "öreg tésztával
Házi kenyér "öreg tésztával

A lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk