menu

Családireceptkönyv.hu

Dán briós


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2,5 dl tej
10 dkg vaj
csipet só
1 evőkanál rum vagy rumaroma

Krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
csipet fahéj

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgákat, olvasztott vajat, sót, rumot és a felfuttatott élesztős tejet. Kidolgozzuk, hagyjuk pihenni legalább fél órát. Közben elkészítjük a krémet: a porcukrot, kikeverjük a vajjal, kakaóval és gondolatnyi fahéjjal.
Ha megkelt a tészta, 16 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabot megtöltjük a kakaós krémmel, majd gombóccá formázzuk. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk kb 8x15 cm-esre. Majd derelyevágóval hosszában 4-5x bevágjuk. A végeinél fogva ellentétes irányba felcsavarjuk, majd csigaalakban szintén felcsavarjuk. Muffinformába papírt helyezünk belerakjuk a briósokat. Majd egy tojássárgáját kikeverünk kevés tejjel és lekenjük vele. 15 percig még kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Meghintjük porcukorral.

Dán briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vágott vajas buci
Vágott vajas buci

A hozzávalókat fenti sorrendben összekeverjük. Jól összedagasszuk és egy kiolajozott tálban letakarva 45 percig kelesszük. Ha megkelt, kinyomkodjuk a tésztából a levegőt és 9 db zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Khachapuri
Khachapuri

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kapusznyika, avagy káposztás lepény
Kapusznyika, avagy káposztás lepény

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, benne a cukorral, sóval és a kanál zsírral, majd a lisztet is hozzáadva jó alaposan átgyúrjuk a tésztát. Duplájára kelesztjük, majd a 8 r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Bougatsa
Bougatsa

1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk