Családireceptkönyv.hu

Forró csokoládé


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tejszín
3 dl 2,5 %-os tej
10 dkg 74 %-os étcsokoládé
1 ek. cukor
vanília
fahéj

Elkészítés:


A csokoládét egy kanál tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk. Közben a tejet, tejszínnel, vaníliával és egy evőkanál cukorral felforraljuk, de nem főzzük tovább. Hozzáöntjük a csokoládéhoz, simára kidolgozzuk. Poharakba öntjük, tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ízlés szerint a csokoládéba reszelhetünk narancshéjat is.

Forró csokoládé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás csiga
Paprikás csiga

Összegyúrjuk a tészta összetevőit, majd 6-8 mm vastagságúra nyújtjuk. A tészta nyújtásával egy időben, egy edényben a tűzhelyre tesszük a zsírt olvasztásra, amikor megolvadt, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Linzercsiga
Linzercsiga

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Tojásfehérjéből kakaós pikóta
Tojásfehérjéből kakaós pikóta

A tojásfehérjét egy tálba tesszük, a két tojás csak azért kell, hogy ne legyen fakó a sütink, 180 C fokra előmelegítjük a sütőt, a tojássárgáját elkavarjuk az olajjal s a citrom hé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZILVALEKVÁROS FÁNK
SZILVALEKVÁROS FÁNK

A tejet meglangyosítjuk, egy evőkanál kristálycukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk