2 dl tejszín
3 dl 2,5 %-os tej
10 dkg 74 %-os étcsokoládé
1 ek. cukor
vanília
fahéj
A csokoládét egy kanál tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk. Közben a tejet, tejszínnel, vaníliával és egy evőkanál cukorral felforraljuk, de nem főzzük tovább. Hozzáöntjük a csokoládéhoz, simára kidolgozzuk. Poharakba öntjük, tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk fahéjjal.
Ízlés szerint a csokoládéba reszelhetünk narancshéjat is.
a rizst a tejjel és cukorral feltesszük föni. Ha megfött belekeverjük a vajat, kicsit hütjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját, mazsolát, reszelt citromhéjat, a tojás felvert habját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy másik tálban verjük habosra a tojást, a cukrot és az olajat, végül adjuk hozzá a tejet, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűFelverjük a tojásfehérjéket cukorral. A tojássárgájákat összekeverjük egy csipet sóval és az olajat fokozatosan hozzáadjuk. Összekeverjük a tojásfehérjét a tojássárgájával és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat egy tálba mérjük és a robotgép dagasztófejével összekeverjük - 30 percig kelesztjük - rizslisztezett nyújtólapra borítjuk, lapot nyújtunk belőle -...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz