1 kg burgonya
1 hagyma
őrölt paprika
só
bors
kömény
füstölt kolbász
virsli
A hagymát megfuttatjuk az olajon, megszórom őrölt paprikával, majd rádobom a felkockázott krumplit. Átkeverem, felöntöm vízzel. sózom, borsozom, ízesítem köménnyel és egy gerezd fokhagymával. Belerakom a karikára vágott kolbászt és készre főzöm. Ha virslivel készítem, akkor a virslit csak a főzés vége felé teszem bele, pár perc elég neki. Nagyon finom savanyúsággal, salátával friss kenyérrel tálalom.
Ha bővebb lével készítem,akkor teszek bele egy marék tarhonyát.
Egy nagy tepsibe 12 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat keresztbe vagva vastagabbra szeleteltem A hagymat,fokhagymat is felszeleteltem Egy vastagfalu inox edenybe olajat ontottem kb. 4 evokanalnyit Beletettem a felszeletelt h...
Elkészítési idő: 5 ora Nehézség: KözepesA kelkáposzta leveleket sós, köményes vízben leforrázom, és a vastag eret levágom laposra. Lecsöpögtetem, és hagyom kihűlni (Ezt általában előtte este megcsinálom).A sajtot hasábok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört juhtúrót keverd simára a vajjal, a mustárral és a Piros Arany krémmel. Tisztítsd meg a hagymát és a retket, majd reszeld le, és add hozzá a juhtúróhoz, és ha gondolod, só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű