1 fej vöröshagyma
75 dkg káposzta felkockázva
olaj
só
bors
köménymag
1 l paradicsomlé
1 ek. étkezési keményítő
Egy fej hagymát olajon megpárolunk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott káposztát, de csak mindig kisebb adagokban, átkeverjük, aztán megint egy újabb adag. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, egy darab babérlevéllel, kevés egész köménymaggal. Majd felöntjük paradicsomlével és fedő alatt kb. 25-30 percig főzzük. Ha paradicsomsűrítményt használunk, akkor pici vízzel higítjuk. Nem szeretjük, ha nagyon puha lesz a káposzta, inkább hagyjuk kicsit ress-ropogósra. Majd étkezési keményítőt kikeverünk kevés vízzel, és ezzel sűrítjük. Felforr, és már kész is.
A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra...
Elkészítési idő: 110perc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük és az összes többi hozzávalóval együtt (rizst nem kell megfőzni) kézzel jól összegyúrjuk. A vöröshagymát apró kockára vágom. Egy fazékban rakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, apróbbra felkockázzuk. Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós lobogó vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Közben a chilis alapot simára keverjük a hideg tejszínnel és tejjel, kevergetve...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Nehéz