1 fej vöröshagyma
75 dkg káposzta felkockázva
olaj
só
bors
köménymag
1 l paradicsomlé
1 ek. étkezési keményítő
Egy fej hagymát olajon megpárolunk, majd hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott káposztát, de csak mindig kisebb adagokban, átkeverjük, aztán megint egy újabb adag. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, egy darab babérlevéllel, kevés egész köménymaggal. Majd felöntjük paradicsomlével és fedő alatt kb. 25-30 percig főzzük. Ha paradicsomsűrítményt használunk, akkor pici vízzel higítjuk. Nem szeretjük, ha nagyon puha lesz a káposzta, inkább hagyjuk kicsit ress-ropogósra. Majd étkezési keményítőt kikeverünk kevés vízzel, és ezzel sűrítjük. Felforr, és már kész is.
A raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzá a hideg vajat, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (szükség esetén, ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst főzzük meg félig. A hozzávalókat vágjuk fel. A kókuszolajon kezdjük el megpirítani a hagymát és a csirkemell kockákat. Ha a hús már fehér, és a hagyma üvege...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a hagymát. Kicsi főzés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész megszórjuk kb. 1 ek liszttel, majd felöntöm annyi tejjel, hogy mártás...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes