menu

Családireceptkönyv.hu

Püspökkenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 egész tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
30 dkg liszt
fél csomag sótőpor
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió vagy mandula
5 dkg csokoládé

Elkészítés:



2 tojást, 20 dkg cukrot, 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, 10 dkg mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöt és 10 dkg durvára vágott diót, mandulát , csokoládét összekeverünk. Galuskaszerű tésztát kapunk. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, kanállal elsimítjuk és 160 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük .

Püspökkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PÖTTYÖS KAVART GYORS PISKÓTA
PÖTTYÖS KAVART GYORS PISKÓTA

A sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A lisztet összekevertem a sütőporral. A tojásokat a cukrokkal nagyon habosra kevertem kézi robottal, majd szépen sorban ment hozzá az összes többi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós csészés süti
Diós csészés süti

A tojást kikeverjük a cukorral, aztán beleöntjük a vajat, a kókusztejet és a narancslét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a darált dióval együtt hozzáadagoljuk a folyékony...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Omlós, porcukros kifli
Omlós, porcukros kifli

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vaki
Felhősüti
Felhősüti

Olvaszd fel a csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben. Ezután add hozzá a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk