2 egész tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
30 dkg liszt
fél csomag sótőpor
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió vagy mandula
5 dkg csokoládé
2 tojást, 20 dkg cukrot, 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, 10 dkg mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöt és 10 dkg durvára vágott diót, mandulát , csokoládét összekeverünk. Galuskaszerű tésztát kapunk. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, kanállal elsimítjuk és 160 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük .
Zuerst wird der Mürbeteig zubereitet. Hierfür geben wir das Mehl, den Zucker, den Vanillezucker und das Salz in eine Schüssel und vermischen alles gut miteinander. Anschließend w...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, a tojásokból, a cukorból, és a sütőporból piskótát sütünk, és kockákra vágjuk. Az öntetet egy kisebb lábosban, a megadott hozzávalókból összefőzzük. A kockákat vi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A hideg vajat lereszeljük a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. 2. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. 3. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzso...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: 1. A tésztához összekeverjük a liszttel a sütőport, sót, cukrot, citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy vajat), hozzáadjuk a tojássárgájákat és végül annyi tejf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű