2 egész tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
30 dkg liszt
fél csomag sótőpor
10 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott dió vagy mandula
5 dkg csokoládé
2 tojást, 20 dkg cukrot, 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet, 1/2 cs. sütőport, 10 dkg mazsolát vagy kandírozott gyümölcsöt és 10 dkg durvára vágott diót, mandulát , csokoládét összekeverünk. Galuskaszerű tésztát kapunk. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük, kanállal elsimítjuk és 160 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük .
A vizet a margarinnal a sóval cukorral felforraljuk, amikor forr lassan hozzáadom a lisztet,amikor elválik az edény oldaláról,leveszem a tűzröl és egyenként hozzáadom a tojásokat.J...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkeverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a vaníliakivonatot, a sütőporos lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a cukrot a fahéjjal. 18...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta kiolvadása után vékonyra kinyújtom lekenem egy tojás sárgájával,2 centis csíkokra vágom kb 20 darabra.A habroló formákra rátekerem . 200 fokos sütőben szép pirosra megsüt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kölest, hajdinát én kávédarálón szoktam "lisztté" őrölni. Így nem kell gluténmentes malomban őrölt után járkálnom: egyszerűbb és olcsóbb is. A kuglóf formát kend ki vékonyan k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű