cukkini
tojás
liszt
zsemlyemorzsa
só
olaj
A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, majd sózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd panírozzuk a szokásos módon - liszt, tojás, zsemlyemorzsa. Utána olajat melegítünk egy serpenyőben és kisütjük. Rizi-bizivel, sült burgonyával, tartármártással, vegyes salátával tálaljuk.
Ha van otthon trappista vagy edami sajt, lehet a tojásba pár dkg-ot belereszelni és így panírozni.
A receptünk bármekkora fej karfiolhoz jól használható. Jó tudni azonban, hogy amit egy női tenyér át tud markolni, az nagyjából fél kilót nyom. Egy ekkora karfiol pedig bőven elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat félbevágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-40 perc alatt. Kivesszük a sütőből, várunk, míg hűl, és kikaparjuk, majd félretesszük. Egy serpenyőben a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyerek közepét vágjuk ki és kenyérpirítóban süssük meg. Olivaolajjal kenjük be a kenyereket, majd fokhagymával dörzsöljük be. A paradicsomokat mossuk meg, csumázzuk ki ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.12-15 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük a karfiolt. Leszűrjük, de a főzővízből fél dl-t meghagyunk. 2. Olívaolajon kb. 1 perc alatt megsütjük a hagymát. Félretesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű