40 dkg párizsi, sonka vagy sonkás szalámi
10 dkg párolt kukorica
10 dkg párolt zöldborsó
10 dkg savanyú uborka
10 dkg savanyú paprikaszelet
2 ek ketchup
2 ek mustár
2 ek olaj
1 ek ecet
só
bors
chiliszósz
lehet beletenni egy doboz konzervgombát is
A szalámit, uborkát, paprikát kis kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kukoricát és borsót. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez a ketchupot, mustárt, loajat, ecetet, chiliszószt összekeverjük és a salátára öntjük. Jól behűtve tálaljuk.
A megmosott, zöldjétől és gyökerétől megszabadított retket cikkekre vágjuk, az újhagymát karikákra. A görög joghurtot összekeverjük az almaecettel és egy csipet himalája sóval. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához a póréhagymákat félbevágjuk, majd félkarikára vágjuk. Ezután alaposan átmossuk. Érdemes kétszer is átöblíteni hideg vízzel. Ha már szép tiszta, akkor leszűrjük, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kemény tojásokat meghámozzuk, és egész apróra vágjuk. Ha van tojásvágónk, először keresztben, majd hosszában tesszük bele a hámozott tojást, akkor pont jó kis kockákra vágja.) Ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű