25 dkg lencse,
2 pár virsli,
25 dkg füstölt tarja,
15 dkg húsos, füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
15 dkg burgonya,
1 nagy sárgarépa,
1 kis szál póréhagyma,
3 húsleveskocka,
5 dkg vaj,
2 ek. liszt
2 ek. borecet,
porcukor.
A húsleveskockákat 1 liter vízbe morzsoljuk, felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Az előző este beáztatott lencsét hideg vízzel leöblítjük, utána a felkockázott szalonnával és a tarjával együtt a húslevesben feltesszük főni. Közben a megtisztított burgonyát a répával együtt apró kockára vágjuk, a pórét felszeleteljük és félórai főzés után a lencséhez adjuk. További fél óra főzés után hozzáadjuk a 3 cm-es darabokra vágott virslit, és az egészet puhára főzzük. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kevés vizet aláöntve simára keverjük. A lencse levéből hozzáadunk egy merőkanálnyit, és állandóan kevergetve néhány percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a ketchupot, a borecetet és ízlés szerint porcukrot.
Áztassunk be egy nagy marék magvat egy éjszakára. Reggel öntsük le a levét (de ne dobjuk ki), majd dobjunk minden hozzávalót a turmixba. Ha kicsit sűrűbb lesz a végeredmény, higíts...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Főzd meg a tojásokat: Tedd a tojásokat egy lábasba, öntsd fel vízzel, és forrald fel. Főzd őket 10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. 2. Készítsd el a tonhalas kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk (a mixet nem kell), apró kockákra daraboljuk. Összevágjuk a fetát és belekeverjük a zöldségekbe, majd az egész mehet a hűtőbe pihenni 1 órára. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat borsó nagyságú kockákra vágjuk, a majonézt, tejfölt, borsot, mustárt, cukrot kikeverjük, majd belekeverjük az apróra vágott sajtokat, stb. Tetszés szerint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű