Családireceptkönyv.hu

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kaszinótojáshoz:

- 8 db tojás
- mustár
- majonéz
- tejföl
- bors
- friss petrezselyemzöld

A sonkatekercshez:

- 10 szelet gépsonka (lehetőleg téglalap alakú)
- 18 dkg vaj
- 4 csapott evőkanál liszt
- kb. 5 dkg reszelt ecetes torma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- 20 dkg franciasaláta
- só
- fehérbors

Elkészítés:


A kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk.
Kiszedjük a sárgáját, és egy kis tálba tesszük. Megborsozzuk, hozzáadunk egy kis mustárt, majonézt és tejfölt, a felaprított petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük.
Figyeljünk arra, hogy a kevert anyag masszív maradjon. Ezt a krémet visszakanalazzuk a tojásokba, petrezselyemzölddel díszítjük.

A tormakrémes sonkatekercshez 8 dkg vajat megolvasztunk, beletesszük a lisztet, fehéredésig kevergetjük.
A tűzről félrehúzva a hideg tejjel és tejszínnel csomómentesre keverjük, majd visszatéve a tűzre jól besűrítjük, végül a sóval és a fehérborssal ízesítjük.
A maradék vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt besamelt, valamint a reszelt tormát. (Ha esetleg nem eléggé éreznénk a torma ízét, bátran tehetünk még hozzá.)
Robotgéppel krémesre kikavarjuk. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormakrémmel, felgöngyöljük. (A tormakrémből hagyjunk annyit, hogy a tekercsek végeire habzsákból rózsákat tudjunk nyomni.)

Franciasaláta alapra helyezzük, a tekercsek tetejét tetszés szerint díszítjük, végeikre tormakrém rózsákat teszünk, végül aszpikkal átfényezzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Mexikói kukoricás babsaláta
Mexikói kukoricás babsaláta

A vesebabot lemossuk, lecsepegtetjük. A kukoricát leszűrjük, levét megtartjuk. A pritamin paprikát kicsumázzuk. vékony csíkokra vágjuk. Olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Céklasaláta - OK
Céklasaláta - OK

1. A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük. 2. Mély, nagyméretű sütőtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és előmelegített, forró süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Hagymás burgonyasaláta
Hagymás burgonyasaláta

A burgonyákat megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni és megtisztítjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk. A savanyú uborkát felkockázzuk, a kihűlt burgonyákat pedig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Honig - Senf - Dressing
Honig - Senf - Dressing

Den Essig mit Honig und Senf verrühren, das Öl nach und nach darunter schlagen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken und nach Belieben Kräuter und Zwiebeln untermengen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk