Hozzávalók
12 db Hochland szeletelt sajt,
10 dkg reszelt sajt(Trapista),
10 dkg sajtkrém,
10 dkg vaj,
9 szelet gépsonka,
5 tojás,
1 kiskanál mustár,
só, fehérbors,
petrezselyem levél
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon.
Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát és a paradicsomot felkockázzuk és meglocsoljuk az olajjal. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát ès az összevágott salátát. Pici vízbe tesszük a citromlevet, a sót, a cukro...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A szalonnát felcsíkozzuk, és a zsírjára pirítjuk úgy, hogy minél ropogósabb legyen, majd félretesszük. A kihűlt krumplit meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 nagy fej zeller reszelve, 2-3 alma héjastól reszelve, 2-3 narancs leve, így kicsit levesebb, mi így szeretjük. Semmilyen fűszer nem kell rá. Ez kb 6-8 adag saláta lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű