Személyenként egy pár virsli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt paprika
só, bors, őrölt kömény
egy db tv paprika
egy db paradicsom
olaj
A hagymát megfonnyasztjuk, rárakjuk a felkarikázott virslit. Picit pirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával, fűszerekkel, fokhagymával. Hozzáadunk kevés vizet, paradicsomsűrítményt, paprikát, paradicsomot és készre főzzük kb 25 perc alatt. Galuskával, tésztával tálaljuk.
A darált húst dolgozd össze a túróval. Üsd fel a két tojást és a hús-túró masszához keverd hozzá. Nyomj bele 1-2 gerezd fokhagymát (elhagyható), sózd és ha kedveled, tegyél hozzá p...
Elkészítési idő:A májat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt felkockázzuk. Az olajra téve megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat. Keve...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben összekeverjük a gyros fűszert 4-5 ek étolajjal, beleforgatjuk a vékonyra szeletelt, darabolt húst és hagyjuk pácolódni benne legalább fél órát. Aztán megsütjük. A...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 20 perc