Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1 liter tej
• 500 g tehéntúró
• 6 g vaj
• 1 kiskanál só
• 1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:



Morzsoljuk szét jól a tehéntúrót a kezünkkel, vagy egy villa segítségével. Tegyük egy tálba, majd öntsük hozzá a tejet. Rakjuk fel a tűzre, és folyamatosan kevergessük. Mikor megjelennek az első légbuborékok, tehát éppen forrásnak indul, vegyük le a tűzről, szűrjük át egy tiszta gézen, vagy sűrű szűrőn egy másik edénybe.
A tejes tehéntúrós masszához ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük össze, és tegyük fel kis fokozatú tűzre 10 percig, közbe folyamatosan kevergessük, nehogy odaégjen. Ha szépen összeállt, simává olvadt minden, zárjuk el a tüzet, és a forró sajtot öntsük ki egy mély tányérba, bármilyen edénybe, aminek formája van.
Műanyag fóliával vonjuk be, és tegyük 1–2 napra a hűtőbe. Ha szépen megszilárdult, máris fogyaszthatjuk, szeletelhetjük, reszelhetjük a finom házi sajtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Távmunka képző interneten !
Távmunka képző interneten !

Felvételt hirdetünk a világ legnagyobb online távmunka hálózatához! Nincs korhatár, nem kérdezzük honnan jöttél mi a végzettséged. Nálunk nem a diploma számít, hanem a hozzáállás...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Praktikák
Praktikák

https://www.facebook.com/LittleThingsFood/videos/1917127645188313/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundás kenyér tepsiben
Bundás kenyér tepsiben

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mama pástétoma
Mama pástétoma

A húst a szalonnával kockákra vágjuk és a fokhagymával, babérlevéllel 3 dl vízzel fedő alatt 3-4 órát abáljuk sózás nélkül , én kuktába szoktam tenni mert hamarabb megy .Amikor kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk