• 1 liter tej
• 500 g tehéntúró
• 6 g vaj
• 1 kiskanál só
• 1 kiskanál szódabikarbóna
Morzsoljuk szét jól a tehéntúrót a kezünkkel, vagy egy villa segítségével. Tegyük egy tálba, majd öntsük hozzá a tejet. Rakjuk fel a tűzre, és folyamatosan kevergessük. Mikor megjelennek az első légbuborékok, tehát éppen forrásnak indul, vegyük le a tűzről, szűrjük át egy tiszta gézen, vagy sűrű szűrőn egy másik edénybe.
A tejes tehéntúrós masszához ezután adjuk hozzá a vajat, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük össze, és tegyük fel kis fokozatú tűzre 10 percig, közbe folyamatosan kevergessük, nehogy odaégjen. Ha szépen összeállt, simává olvadt minden, zárjuk el a tüzet, és a forró sajtot öntsük ki egy mély tányérba, bármilyen edénybe, aminek formája van.
Műanyag fóliával vonjuk be, és tegyük 1–2 napra a hűtőbe. Ha szépen megszilárdult, máris fogyaszthatjuk, szeletelhetjük, reszelhetjük a finom házi sajtot.
Felvételt hirdetünk a világ legnagyobb online távmunka hálózatához! Nincs korhatár, nem kérdezzük honnan jöttél mi a végzettséged. Nálunk nem a diploma számít, hanem a hozzáállás...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/LittleThingsFood/videos/1917127645188313/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a szalonnával kockákra vágjuk és a fokhagymával, babérlevéllel 3 dl vízzel fedő alatt 3-4 órát abáljuk sózás nélkül , én kuktába szoktam tenni mert hamarabb megy .Amikor kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű