Családireceptkönyv.hu

Hernyókenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tojás, 1,5-1,5 dl tej és langyos víz, 6 dkg vaj
A kenéshez tojás, és szezámmag

Elkészítés:



Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben.
Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet.
Ha ezzel megvagyunk, takarjuk l a tésztát, tegyük meleg helyre, majd kelesszük kétszeresére.
Közben hámozzunk meg pár virslit.
TIPP: Legjobb, ha vastag virslit (pl. zimbo), vagy szafaládét használunk ehhez a péksüteményhez, mert egyrészt jobban mutat, másrészt, a vékony virsli elveszne a tésztában.
A megkelt tésztát vágjuk két, vagy inkább három darabba.
Vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk mindegyiket ki egy-egy vékonyabb téglalappá.
A kinyújtott lapot helyezzük át a sütőlapra, és ott fejezzük be a töltést, és a formázást.
A tésztalapot kenjük át a felvert tojással, majd a közepébe helyezzük el a virsliket egymás mellé, hosszában.
A virslis oldalukon vágjuk be a tésztát kb. 2-3 centiméterenként.
A tészta gyűrűket, amiket így kapunk fordítsuk ki oldalra úgy, hogy egyik jobbra, másik balra kerüljön.
Ezt addig végezzük, amíg van tésztagyűrű.
Figyeljünk arra, hogy miután kihajtottuk őket, fordítsuk is ki úgy, hogy a virsli karikák felfelé nézzenek.
Ekkor kenjük át őket tojással, majd szezámmaggal szórjuk meg a hernyóinkat.
180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük őket arany barnára.
TIPP: Ez a tészta nagyon kel. Egy tepsire lehetőleg egy nagyobb, vagy maximum 2 kisebb hernyót helyezzünk csak el.

Hernyókenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Halszeletek sajtköntösben
Halszeletek sajtköntösben

A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam. A tejszínes k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hegedűs Anna kalácsa
Hegedűs Anna kalácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csészés vegyes gyümölcsleves
Csészés vegyes gyümölcsleves

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük. A cseresznyét és a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini krémleves
Cukkini krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk