menu

Családireceptkönyv.hu

Hernyókenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tojás, 1,5-1,5 dl tej és langyos víz, 6 dkg vaj
A kenéshez tojás, és szezámmag

Elkészítés:



Az élesztőt futtassuk fel a cukros meleg tejben.
Majd valamennyi hozzávalót alaposan gyúrjuk össze, és dagasszuk géppel vagy akár kézzel pár percet.
Ha ezzel megvagyunk, takarjuk l a tésztát, tegyük meleg helyre, majd kelesszük kétszeresére.
Közben hámozzunk meg pár virslit.
TIPP: Legjobb, ha vastag virslit (pl. zimbo), vagy szafaládét használunk ehhez a péksüteményhez, mert egyrészt jobban mutat, másrészt, a vékony virsli elveszne a tésztában.
A megkelt tésztát vágjuk két, vagy inkább három darabba.
Vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk mindegyiket ki egy-egy vékonyabb téglalappá.
A kinyújtott lapot helyezzük át a sütőlapra, és ott fejezzük be a töltést, és a formázást.
A tésztalapot kenjük át a felvert tojással, majd a közepébe helyezzük el a virsliket egymás mellé, hosszában.
A virslis oldalukon vágjuk be a tésztát kb. 2-3 centiméterenként.
A tészta gyűrűket, amiket így kapunk fordítsuk ki oldalra úgy, hogy egyik jobbra, másik balra kerüljön.
Ezt addig végezzük, amíg van tésztagyűrű.
Figyeljünk arra, hogy miután kihajtottuk őket, fordítsuk is ki úgy, hogy a virsli karikák felfelé nézzenek.
Ekkor kenjük át őket tojással, majd szezámmaggal szórjuk meg a hernyóinkat.
180 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük őket arany barnára.
TIPP: Ez a tészta nagyon kel. Egy tepsire lehetőleg egy nagyobb, vagy maximum 2 kisebb hernyót helyezzünk csak el.

Hernyókenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Halérmék fűszeres kapormártásban
Halérmék fűszeres kapormártásban

A halszeletekből összetekerve és összekötve érméket formálunk, citromlét csepegtetünk rá. Az érméket fűszerezzük, és forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. A hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Gyümölcsleves főzés nélkül
Gyümölcsleves főzés nélkül

A meggyet és a cseresznyét kimagoztam. Kb. a felét beraktam a turmixba, hozzákevertem a mézet, a fűszereket, útifűmaghéjat, és az aludttejet /nekem most ez volt otthon/. ill. joghu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dagasztás nélküli rozskenyér
Dagasztás nélküli rozskenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Resztelt csirkemáj
Resztelt csirkemáj

A vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt. Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát, majd...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk