Az alaphoz
400 g csirkemell (filé)
0.5 db mangó
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál chili (őrölt)
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
50 ml szójaszósz
4 evőkanál balzsamecet
6 g gyömbér (friss, hámozott)
50 ml alaplé - csont
2 gerezd fokhagyma
6 szem datolya (aszalt, magozott)
Vagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át alaposan.
A húst mossuk meg, kockázzuk fel kisebb darabokra. A mangót hámozzuk meg és szintén vágjuk kisebb kockákra.
Egy tálban keverjük el a lisztet, chiliport, sót, borsot és forgassuk bele a csirkekockákat, hogy mindenhol vékonyan bevonja őket a fűszeres liszt.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és pár percig süssük benne a húst, amíg kifehérednek a csirkekockák. Ekkor öntsük hozzá a szószt.
Dobjuk bele a mangódarabokat, majd kb. még 10 percig főzzük, hogy sűrű legyen a szósz és bevonja a csirke és mangókockákat.
Rizzsel, vagy tetszőleges körettel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyito...
Elkészítési idő: 30 percA kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő:A szedret a joghurttal összeturmixoljuk, hígítjuk kevés tejjel, ha szükséges, édesítjük. Lehűtjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
Elkészítési idő: