Az alaphoz
400 g csirkemell (filé)
0.5 db mangó
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál chili (őrölt)
2 csipet só
2 csipet feketebors (őrölt)
2 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
50 ml szójaszósz
4 evőkanál balzsamecet
6 g gyömbér (friss, hámozott)
50 ml alaplé - csont
2 gerezd fokhagyma
6 szem datolya (aszalt, magozott)
Vagy aprítót, vagy botmixert használjunk a szósz összeállításához. Rakjuk a hozzávlókat egy edénybe (datolya, szójaszósz, balzsamecet, alaplé, gyömbér, fokhagyma) és mixeljük át alaposan.
A húst mossuk meg, kockázzuk fel kisebb darabokra. A mangót hámozzuk meg és szintén vágjuk kisebb kockákra.
Egy tálban keverjük el a lisztet, chiliport, sót, borsot és forgassuk bele a csirkekockákat, hogy mindenhol vékonyan bevonja őket a fűszeres liszt.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat és pár percig süssük benne a húst, amíg kifehérednek a csirkekockák. Ekkor öntsük hozzá a szószt.
Dobjuk bele a mangódarabokat, majd kb. még 10 percig főzzük, hogy sűrű legyen a szósz és bevonja a csirke és mangókockákat.
Rizzsel, vagy tetszőleges körettel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.
1. Tegyük a vizet, a barackot, az uborkát, az almaecetet, a fokhagymát, az olajat, a koriandert, fél teáskanál sót és 1/4 teáskanál frissen őrölt borsot egy edénybe, és egy merülő...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz epret pépesítjük, cukrozzuk, majd összekeverjük a tésztával.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű