Hozzávalók 20-22 batyuhoz
a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg puha vaj
1 tojás
1 teáskanál só
40 ml hideg víz
40-50 dkg tetszés szerinti töltelék, pl.: sonkás-tojásos, medvehagymás-túrós, gombás-húsos, sült húsos-mustáros stb.
a kenéshez: 1 kisebb tojás lazán felverve
Öntsük ki a befőtt levét, tegyük fel melegedni. Öntsünk a tálba a fél adag vaníliapudingot (lisztes habarás helyett használjuk), keverjük ki a tejjel, hogy ne legyen csomós. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA koktélparadicsomokat félbevágjuk és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg egy picit összeesnek és a szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű