Családireceptkönyv.hu

KRUMPLIGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika

2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya

Elkészítés:


A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.

KRUMPLIGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Chilis bab
Chilis bab

A chilis bab elkészítése pofonegyszerű . A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázom, majd egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.Majd hozzá adunk 1 nagy evőkanál pirospaprikát, elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel
Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes burgonya Fries
Édes burgonya Fries

Melegítsük elő a sütőt 425 ° F / 220 ° C. 2. Vágja édesburgonya be krumpli és összekapcsolják egy nagy tál olívaolaj, rozmaring, só, bors. 3. Helyezzük egy rétegben egy tepsibe b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg barackleves
Hideg barackleves

A barack felét meghámozom, felszeletelem és a borban puhára főzöm. 1,5 liter vízben megfőzöm a prézlit és a többi barackot, majd áttöröm. E kettőt összekeverem, hozzáadom a cukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk