menu

Családireceptkönyv.hu

KRUMPLIGULYÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg sertéscomb
néhány sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
pirospaprika

2 fej hagyma
kevés zsiradék
őrölt feketebors
2-3 babérlevél
fél kg burgonya

Elkészítés:


A sertéscombot felkockázom, a 2 fej hagymát megpucolom és apróra vágom. Egy kevés zsiradékot teszek fel egy lábasban, majd a hagymát megpirítom benne. Amint a hagyma megpirult, beleszórom a sertéscomb-kockákat, majd folyamatos kevergetés mellett átpirítom kicsit őket. Felöntöm egy kis vízzel és pirospaprikával ízesítem, majd 2-3 babérlevelet is teszek a levesbe.
Fél óra főzés után pótlom az elforrt vizet, sózom és borsozom a levest. Közben megpucolom a sárgarépát és a petrezselyem gyökért is, majd a sárgarépát felkarikázom, a petrezselymet hasábokra vágom. A burgonyát megpucolom és felkockázom.
Amint a hús már majdnem megfőtt, a leveshez adom a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát is. Puhára főzöm a zöldségeket és kész is a krumpligulyás.

KRUMPLIGULYÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egres leves - Mama
Egres leves - Mama

Pár perc után a cukros, sós vízben megfőzött egrest átpasszírozzuk egy szitán.Utána visszatesszük a főző vízbe. 4 tojás sárgáját 1 evőkanál étkezési keményítővel habosra keverünk....

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar dagasztás nélküli kenyér
dagasztás nélküli kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet. Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk. Lefedve, a konyhapulton 12 órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis piskóta
Csokis piskóta

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk