A csirkemellhez
300 g csirkemell (filé)
8 csipet só
4 csipet fehérbors (őrölt)
A raguhoz
5 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
150 g zöldborsó
150 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
100 g sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml víz
2 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy edényben közepes lángon olajat hevítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és kicsit megpirítjuk, hogy kiengedje az ízét. Nem szabad sokáig, mert megkeseredhet.
Az olajba tesszük a csirkemell szeleteket, majd mindkét oldalát addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Ha elkészült, kivesszük az olajból és félretesszük.
A fennmaradó olajra tesszük az apróra vágott zöldségeket és a borsót, megszórjuk liszttel, majd átpirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd megszórjuk ételízesítővel és őrölt köménnyel.
Belehelyezzük az elősütött hússzeleteket és az egészet készre főzzük. Akkor jó, ha minden megpuhult és a szaft kissé besűrűsödött.
Párolt rizzsel nagyon ízletes fogás a zöldséges csirkemell. :)
A tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lényeg, hogy száraz babból készül 21:02 este leáztatod a babot 21:03 és reggel 21:03 bő vízben, sózva borsózva 21:03 babérlevéllel megfőzöd 21:04 mikor puha leöntöd a fözőlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű