Családireceptkönyv.hu

Robi és Pundy mexikói sajtos rizses babja


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 közepes db vöröshagyma (szeletelve)
25 dkg füstölt-főtt tarja (kockázva)
20 dkg gépsonka (kockázva)
20 dkg trappista sajt (reszelve)
40 dkg vörösbab
40 dkg csemegekukorica
3 gerezd fokhagyma (aprón kockázva)
3 bögre rizs
8 dl víz (4 bögre)
2 dl csirke alaplé
1 kávéskanál só
40 dkg gomba
3 ek sűrített paradicsom
1 teáskanál cukor
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió
bazsalikom ízlés szerint
1 teáskanál oregánó
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg savanyú káposzta

Elkészítés:


A három bögre rizst kevés olajon előpirítjuk, majd pirítás után 4 bögre vízzel felöntjük, és só nélkül készre főzzük.
A bolognai alaphoz a konzervparadicsomot összekeverjük a szerecsendióval, bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemmel, cukorral, borssal.

A szószhoz a két fej vöröshagymát vékony szeletekre felszeljük, majd a füstölt combbal pici olajon előpirítjuk, belerakjuk az apró kockára vágott gépsonkát, 5-10 percig pirítjuk. Utána felöntjük 2 dl tyúkhús-leves alappal, kb. 10 percig hagyjuk főni. Beletesszük a gombát, majd fűszerezzük 1 kk sóval. Ha a gomba levet enged, beletesszük a babot és a kukoricát, ezt főni hagyjuk fedő alatt. kb 10-15 percig, ha kész, beletesszük a káposztát, majd a bolognai alappal készre főzzük.

A kész rizst jénai tálba tesszük a 3 gerezd apróra vágott foghagymával, reszelt sajttal meghintjük. A kész szószt egy rétegben ráöntjük, majd a maradék sajtot a tetején elosztjuk.

180 C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Tepsis rizses hús recept
Tepsis rizses hús recept

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött burgonyaladik bolognai módra
Töltött burgonyaladik bolognai módra

A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai mód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés, zöldséges rizs a sütőből
Csirkés, zöldséges rizs a sütőből

A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az összetört fokhagymát is. Egy n...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk