12 darabhoz
1,5 csésze liszt
2 csésze konzervkukorica
fél csésze reszelt cheddar sajt
1/3 csésze újhagyma felaprítva
fél csésze tej
2 tojás
1 kiskanál só
1 evőkanál csilipor
fél csésze olaj a sütéshez
A tojásokat verd fel.
Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával.
Hagyományos étel, hagyományosan tálalva, mert bolondja vagyok a régi ételeknek, ízeknek és igyekszem megőrizni nagyanyáink örökségét... TEJFÖLÖS GOMBÓC, gyakori étel gyerekkoromból...
Elkészítési idő:Kockázzuk össze a hagymákat, majd dinszteljük meg őket egy kis olajon. Ha kész a hagyma, mehet rá a fűszerpaprika, keverjük össze egy perc alatt, hagyjuk, hogy megolvadjon a paprik...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: