1csg penne tészta
50 deka darált hús
1 kis fej vöröshagyma
1csg bolognai alap
2 kanál olíva olaj
2,5 deci víz
3 deci tejföl
10 deka reszelt sajt
1 egész tojás
A tésztát sós vízben kifőzöm és leszűröm.
Az olajat edénybe teszem a hagymát apróra beleszelem és kicsit megpárolom.Hozzáadom a darált húst amit fehéredésig főztem .Utána hozzáadom az alapot és a vizet majd 5-7 percig főzöm.Ekkor leveszem a tűzről és a pennével összekeverem.Egy kis olajjal kikentem egy sütőedényt és az összekevert tésztát beletettem.A tejfölt ,tojással és a reszelt sajttal összekevertem és a tészta tetejére tettem.190-200 fokon 15-20 percig sütöttem.
A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítem 220C-ra/gáz7 Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozom és egyforma méretű kockákra vágom. Összeforgatom olívaolajjal (én ezt mindig úgy csinálom, hogy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Egy nagy edényben, amit sütőbe is lehet tenni, olajat forrósítunk. Ebben 15-20 perc alatt lesütjük a császárszalonnát és a húsokat. Rádobjuk a fel...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű