Hozzávalók 15 személyre:
25 dkg háztartási keksz
20 dkg darált dió
20 dkg baracklekvár
2 evőkanál porcukor
Bevonat:
15 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj
A kekszet és a diót daráld le, rakd egy tálba, és adj hozzá annyi lekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd körülbelül egy órára a hűtőbe, majd pihentetés után formázz belőle három-négy centi átmérőjű golyókat.
A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, keverj hozzá egy evőkanál olajat. A forró mázba villával mártsd be a golyókat, csepegtesd le, és rendezd egy tálcára. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejére szórhatsz még darált diót. Hideg helyen több napig is eláll, bár ez a veszély nem fenyeget.
A tojásokat villával felverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Bő olajban kanállal szaggatva sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a piskótát. Beáztatjuk a zselatint egy kevés vízbe. Elkeverjük a tejfölt, cukrot, a citromok reszelt héját és az átszűrt levét. Kemény habbá verjük a tejszínt majd felmel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elkeverem (tényleg nem kell több egy pici csipetnél, így a keksz csak picit lazább lesz, de a ropogóssága, tömörebb keksz-állaga megmarad!), majd a többi hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű