A mártáshoz:
-4 csirkecomb
-só
-bors
-citromlé
-liszt
-leveskocka
-1 kis fej hagyma
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
-1,5 kg krumpli
-1 hagyma
-1 szelet kenyér
-petrezselyem zöld
-majoránna
-4 tojás
-1 kiskanál só
-örölt bors
-18 dkg kenyérmorzsa
-20 dkg liszt
Mártás
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Gombóc:
A krumplit hajában megfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hűlni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hűlni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihűlt a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm.
Én mindig egyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát.
Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.
Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .
Kínai édes csípős csirke falatkák elkészítése első lépése a csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só,...
Elkészítési idő:A sütőt 170 fokra melegítjük (légkeverés). A hagymát és a fokhagymát 3 ek olajon, közepes lángon (hogy ne barnuljon meg a fokhagyma) átlátszóra puhítom. Ne kapjon színt! Ráöntöm...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítom. Ráteszem a piros paprikát. Megkeverem, mielőtt odakapna. Felöntöm annyi vízzel, hogy ízesíteni tudjam. Hozzáadom a combokat é...
Elkészítési idő: 1,5 hA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés zsíron szép pir...
Elkészítési idő: