Családireceptkönyv.hu

Citromos csirkemártás krumplgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mártáshoz:

-4 csirkecomb
-só
-bors
-citromlé
-liszt
-leveskocka
-1 kis fej hagyma
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
-1,5 kg krumpli
-1 hagyma
-1 szelet kenyér
-petrezselyem zöld
-majoránna
-4 tojás
-1 kiskanál só
-örölt bors
-18 dkg kenyérmorzsa
-20 dkg liszt

Elkészítés:


Mártás
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Gombóc:
A krumplit hajában megfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hűlni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hűlni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihűlt a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm.
Én mindig egyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát.
Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.

Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .

Citromos csirkemártás krumplgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás kacsacomb
Káposztás kacsacomb

A combokat sütés előtt 2 órával sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát, a finomra vágott hagymával, a cikkekre vágott birsalmával és a fűszerekkel összekeverjük. Egy cserépedénybe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Fiatal csirke vörösboros mártásban
Fiatal csirke vörösboros mártásban

A csirkét 6-8 darabra szétszedjük, sóval és borssal ízesítjük. A gombát megtisztítjuk és megmossuk. (Ha lehet ne használjunk folpackba csomagolt gombát mert ki tudja mikor csomagol...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk