Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citromos csirkemártás krumplgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mártáshoz:

-4 csirkecomb
-só
-bors
-citromlé
-liszt
-leveskocka
-1 kis fej hagyma
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
-1,5 kg krumpli
-1 hagyma
-1 szelet kenyér
-petrezselyem zöld
-majoránna
-4 tojás
-1 kiskanál só
-örölt bors
-18 dkg kenyérmorzsa
-20 dkg liszt

Elkészítés:


Mártás
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Gombóc:
A krumplit hajában megfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hűlni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hűlni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihűlt a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm.
Én mindig egyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát.
Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.

Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .

Citromos csirkemártás krumplgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi pulykaragu zsemlegombóccal
Bakonyi pulykaragu zsemlegombóccal

Hagymát olajon megpirítunk, sorban beletesszük az apróra vágott zöldségeket. Felöntjük, és puhára főzzük. Tejfölt, tejszínt, lisztet simára keverünk, összefőzzük a többivel. A hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok
Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok

A megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni. Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk. Az első...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Galántai csirkecombok
Galántai csirkecombok

Először a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Sajt bundában sült csirkemell
Csirkemell - Sajt bundában sült csirkemell

1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk, besózzuk. 2. A tojást felverjük és bele reszeljük a sajtot, alaposan elkeverjük. 3. Először lisztben, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk