A mártáshoz:
-4 csirkecomb
-só
-bors
-citromlé
-liszt
-leveskocka
-1 kis fej hagyma
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
-1,5 kg krumpli
-1 hagyma
-1 szelet kenyér
-petrezselyem zöld
-majoránna
-4 tojás
-1 kiskanál só
-örölt bors
-18 dkg kenyérmorzsa
-20 dkg liszt
Mártás
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Gombóc:
A krumplit hajában megfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hűlni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hűlni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihűlt a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm.
Én mindig egyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát.
Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.
Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .
Hagymát olajon megpirítunk, sorban beletesszük az apróra vágott zöldségeket. Felöntjük, és puhára főzzük. Tejfölt, tejszínt, lisztet simára keverünk, összefőzzük a többivel. A hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni. Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk. Az első...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a mártáshoz fogunk hozzá. Zsírban megpirítjuk a vöröhagymát, beletesszük egy kis apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát, ízlés szerint sót. Ha van csontlé, úgy azza...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk, besózzuk. 2. A tojást felverjük és bele reszeljük a sajtot, alaposan elkeverjük. 3. Először lisztben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz