Családireceptkönyv.hu

Citromos csirkemártás krumplgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mártáshoz:

-4 csirkecomb
-só
-bors
-citromlé
-liszt
-leveskocka
-1 kis fej hagyma
-olaj
-petrezselyemzöldje
- 1kanál ételkeményítő vagy liszt
A gombóchoz:
-1,5 kg krumpli
-1 hagyma
-1 szelet kenyér
-petrezselyem zöld
-majoránna
-4 tojás
-1 kiskanál só
-örölt bors
-18 dkg kenyérmorzsa
-20 dkg liszt

Elkészítés:


Mártás
Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom.
A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst petrezselyemzöldet citromlevet (ízlés szerint) megszórom egy nagy kanál liszttel és a húslevével feltöltöm (ki milyen hígan szereti) ízlés szerint sózom borsozom.
Gombóc:
A krumplit hajában megfőzöm meghámozom krumplitörőn átnyomom és hűlni teszem.
A hagymát lereszelem vagy apróra vágom és megdinsztelem( hűlni teszem)
A kenyeret beáztatom .
Mikor minden kihűlt a hozzávalókat jól összedolgozom,gombócokat formázok és sós vízben kifőzöm.
Én mindig egyet kipróbálok ha túl lágy teszek még bele kenyérmorzsát.
Mikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor készen vannak.

Köretnek nagyon finom mártások szószok mellé .

Citromos csirkemártás krumplgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros csirke felső comb filé
Kapros csirke felső comb filé

A csirke felső comb filé közepes kockára vagdaljuk. Kolozsvári szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a kockára vágott vörös hagymát, lila hagymát, s...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL
TEJFÖLBEN PÁCOLT CSIRKEMELL

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsanett
Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...

Elkészítési idő: 35-40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
India: Vajas csirke
India: Vajas csirke

1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, egy tálban alaposan összekeverjük a pác összetevőivel, és 20-30 percig pihentetjük. 2. Ha letelt az idő, egy nagyobb serpenyőben az olí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk