3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellfalatokat tűzzük saslikpálcára és csomagoljuk be alufóliába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. A zöldségeket, a fetasajtot és az olívabogyókat kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellről óvatosan fejtsük le a filéket. Így két szép darabot kapunk, amit késsel óvatosan még bevágunk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk szét teljesen, csak ki tudjuk hajtani. K...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű