Családireceptkönyv.hu

Csirkés alagút


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A tölteléket a csirke sütését megelőző napon készítem el. A gombát megtisztítom, felszeletelem A hagymát apróra vágom, kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem. és hozzáadom a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka
Aszalt szilvával, dióval töltött pulyka

A pulykamellet kicsit kiklopfolom és sózom, borsozom. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatom. A diót, zsemlemorzsát, tojásokat összekeverem és egy kevés fahéjjal ízesítem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Apaci
Tejfölös-mustáros csirkemell
Tejfölös-mustáros csirkemell

A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára süt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk