- 6-8 kanál cukor
- 7 dl édes vörösbor
- 7 dl meggyszörp
- 4 dl 90° alkohol
- mandulaaroma ízlés szerint.
2 kanál cukrot világosbarnára pirítunk, feltöltjük kevés borral, hozzáadjuk a többi cukrot és felolvasztjuk. Belekeverjük a többi vörösborba, hozzákeverjük az alkoholt, a meggyszörpöt, és ízlés szerint mandulaaromát,
Üvegekbe szűrjük, ledugaszoljuk, és három hétig érleljük.
Mindezt összeforralni, majd órákra állni hagyni (esetleg egy napra is), újra összeforralni, leszűrni, tiszta üvegekbe tölteni, díszíteni, nagy szeretettel ajándékozni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizsgáljuk meg, hogy a virágzatokban nem bújt-e meg egy-két bogár, majd folyó vízzel gyorsan mossuk át. Tegyük a vizet egy zárható tálba és ebbe rakjuk bele a cukrot meg a virágok...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször cukorszirupot főzünk. 1 deci vízhez hozzáadjuk a 2 lime levét, a cukrot. Összeforraljuk, majd kihűtjük. A görögdinnyét feldaraboljuk és a cukorsziruppal együtt turmixgépben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy vaníliarúd belsejét kapard ki és keverd össze 2 dl tejjel, melegítsd fel, de ne forrjon, és habverővel vagy habosítóval habosítsd fel. 2. Mézzel vagy vaníliás porcukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz