- 2 csirkemell
-25 dkg vegyes mirelit zöldség
-1 hagyma
-25 dkg rizs
-20 dkg reszelt sajt vagy juhtúró
- só
- bors
- vegeta
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
-1 nagy paradicsom
Előre megfőzöm a rizst.
Megdinsztelem a hagymát hozzáadom az apró kockákra darabolt húst, és mirelitet pici vízzel felöntöm fűszerezem és készre főzöm.
Ezután jön a rétegezés a jénaiba rizs, hús, kevés sajt, megint rizs erre jön a felszeletelt paradicsom.
Tejszínt összekeverem a tojásokkal és ráöntöm a tetejére ,kb 30 percet sütöm 160 fokon kiveszem és rászórom a megmaradt sajtot és szép pirosra sütöm.
◾️Első lépésben a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Én nem szoktam túl apróra vágni. ◾️A rizst olajon pici sóval megpirítjuk. ◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűkrumplit hajában félig megfőzzük, meghámozzuk, és vékony karikára szeleteljük. A megtisztított csirkét a szalonnabőrrel (vagy egy szelet szalonnával) bedörzsöljük. Egy akkora t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét kisebb kockára vágjuk. Sózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemellre öntjük. Hűtőszekrénybe téve 1-2 órán keresztül, néha átforgatva hagyjuk pácolódni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medalionokat megmosom, kissé megklopfolom, és vékonyan bekenem piros pestoval. Kiolvasztom a szalonna zsírját, megdinsztelem rajta a hagymát, fokhagymát, rádobom az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz