- 2 csirkemell
-25 dkg vegyes mirelit zöldség
-1 hagyma
-25 dkg rizs
-20 dkg reszelt sajt vagy juhtúró
- só
- bors
- vegeta
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
-1 nagy paradicsom
Előre megfőzöm a rizst.
Megdinsztelem a hagymát hozzáadom az apró kockákra darabolt húst, és mirelitet pici vízzel felöntöm fűszerezem és készre főzöm.
Ezután jön a rétegezés a jénaiba rizs, hús, kevés sajt, megint rizs erre jön a felszeletelt paradicsom.
Tejszínt összekeverem a tojásokkal és ráöntöm a tetejére ,kb 30 percet sütöm 160 fokon kiveszem és rászórom a megmaradt sajtot és szép pirosra sütöm.
A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymákat nagyon finomra vágjuk. Az oregánót felvágjuk, a citrom héját lereszeljük. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Tenyérnyi golyókat formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekeve...
Elkészítési idő: 15-45 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. 2. A tejfölt 3 evőkanál olajjal elkeverünk, majd egy sütőtepsi aljára kenjük, ráreszeljük a trappista sajt felét (tetszőleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz