- 6 db nagy krumpli
- 1 hagyma
- 20 dkg hús
- 1 paradicsom
- petrezselyem zöldje
- 100 ml tejföl
- 1 alma
- só
- bors
- sajt
- olaj
A hús kis vegetával jó puhára főzöm miután kihűlt apró kockákra vágom.
A krumplikat felteszem egészben héjastól sós vízbe főni.
Kihűlés után kettévágom,A közepét kikaparom és villával összetöröm.
A hagymát, petrezselymet ,paradicsomot almát apróra vágom.
A hagymát megdinsztelem beleteszem a húst,paradicsomot,az összetört krumplit,petrezselyemzöldet,almát,tejfelet fűszereket és összefőzöm.
Tetejükre 1-1 szelet sajtot teszek .
Kiolajazott tepsibe vagy jénaiba teszem,és előmelegített sütőben jó ropogósra sütöm .
Tormaszósszal tálaltam!
A gombát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy kiskanál piros paprikát, a csirkemellet és egy kevéske vizet. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, lereszeljük. Sóval megszórjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Elkészítjük a palacsintatésztát. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbbet keverjünk ki, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vagy langyos vízbe áztatjuk pár órára. A pulyka szárnyát a forgónál félbevágjuk, az olajon, nagy lángon körös-körül megsütjük, majd egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes