- 6 db nagy krumpli
- 1 hagyma
- 20 dkg hús
- 1 paradicsom
- petrezselyem zöldje
- 100 ml tejföl
- 1 alma
- só
- bors
- sajt
- olaj
A hús kis vegetával jó puhára főzöm miután kihűlt apró kockákra vágom.
A krumplikat felteszem egészben héjastól sós vízbe főni.
Kihűlés után kettévágom,A közepét kikaparom és villával összetöröm.
A hagymát, petrezselymet ,paradicsomot almát apróra vágom.
A hagymát megdinsztelem beleteszem a húst,paradicsomot,az összetört krumplit,petrezselyemzöldet,almát,tejfelet fűszereket és összefőzöm.
Tetejükre 1-1 szelet sajtot teszek .
Kiolajazott tepsibe vagy jénaiba teszem,és előmelegített sütőben jó ropogósra sütöm .
Tormaszósszal tálaltam!
A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, 12 palacsintát sütünk belőle. Jó előre is megsüthetjük, mélyhűtőben, alufóliába csomagolva hetekig eláll. A töltelék hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a vajat robotgépben addig keverjük, amíg finom morzsalékos nem lesz. Hozzáadunk 2 evőkanál hideg vizet és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze. (Ha szükséges mé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű