- 6 db nagy krumpli
- 1 hagyma
- 20 dkg hús
- 1 paradicsom
- petrezselyem zöldje
- 100 ml tejföl
- 1 alma
- só
- bors
- sajt
- olaj
A hús kis vegetával jó puhára főzöm miután kihűlt apró kockákra vágom.
A krumplikat felteszem egészben héjastól sós vízbe főni.
Kihűlés után kettévágom,A közepét kikaparom és villával összetöröm.
A hagymát, petrezselymet ,paradicsomot almát apróra vágom.
A hagymát megdinsztelem beleteszem a húst,paradicsomot,az összetört krumplit,petrezselyemzöldet,almát,tejfelet fűszereket és összefőzöm.
Tetejükre 1-1 szelet sajtot teszek .
Kiolajazott tepsibe vagy jénaiba teszem,és előmelegített sütőben jó ropogósra sütöm .
Tormaszósszal tálaltam!
kovaszlabor.blog.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA töltelék alapanyagait jól összekeverjük. A kisült palacsintákat megtöltjük a sonkás krémmel, a palacsinták két szélét behajtjuk és felcsavarjuk. A tojást villával kissé fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű