-250 ml meleg tej
-50 ml meleg víz
-4 dkg friss élesztő
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál só
-2 tojássárgája jól kikavarva
-8 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás (a kenéshez)
-60 dkg liszt
Töltelék:
-50 dkg túró
-ízlés szerint cukor
- citromleve
-A tésztát jól összegyúrom és kb 1 órát kelesztem (előre az élesztőt felfuttatom kis cukros langyos tejben)
A Tésztát kinyújtom borospohárral kivágom és minden második közepére késsel keresztet vágok.
Az egyik karikára ráhalmozok egy kiskanál túrót és amire keresztet vágtam azzal befödöm,villával körbenyomkodom ,hogy ne nyíljon szét .Kb fél órát kelni hagyom azután megkenem tojással és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm (kb 30 perc)
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket a sóval, a szódabikarbónával és a maghéjjal jól összekeverem, majd hozzáadom az olajat és a meleg vizet is. Alaposan összegyúrom, majd kb. 10-15 percet pihentetem. Ekö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes