Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig,...
Elkészítési idő:1-2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a cukrot. A lisztbe beledolgozzuk a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő:Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, elfelezzük,...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra