Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/10/30/klasszikus-reteges-sajtos-stangli-bogresen-is/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszt felét tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, beleöntjük a langyos vizet, villával összekeverjük, letakarva 30 percet állni hagyjuk. 2. 5 dkg vajat megolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros tejben, a sót összekeverem a liszttel és a margarinnal, majd hozzáadom az élesztőt és összegyúrom. kerekre kinyújtom, cikkekre vágom és kiflialakba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű