60 dkg liszt (30 dkg finomliszt + 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt)
1 tk só
5 ek. olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk cukor
3 dkg élesztő
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttattam. A többi hozzávalót a kelesztőtálban összekevertem majd az élesztős tejjel egy picit kidagasztottam. Majd kelesztőtálban megkelesztettem.
Közben 12 dkg vajat (én a Lidl-s fokhagymás fűszervajat használtam), 1 tk sót és 25 dkg lereszelt párizsit összekevertem. Kelés után 4 egyforma részre mértem. Az elsőből egy nagy kört nyújtottam, megkentem a vaj felével, rászórtam a párizsi felét. A második adag tésztát is kinyújtottam és ráigazítottam. 16 egyenlő részre vágtam, kifliket formáztam belőle, majd megkentem tojással, szórtam rá lenmagot és 200 fokos sütőben készre sütöttem.
A robotgép táljába öntjük a vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a burgonyapelyhet és az olajat. Belecspünk az öregtésztánkból 25 dkg-t és rászórjuk a lisztet. A lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A kenyérsütő tartályába szép sorban belemérem a hozzávalókat. 2. Először a folyadékokat, majd a lisztet és a többit. Nálam az élesztő a tetejére kerül. 3. Beindítom az d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk Fél órát kelni hagyjuk. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű