60 dkg liszt (30 dkg finomliszt + 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt)
1 tk só
5 ek. olaj
2 dl víz
1,5 dl tej
1 tk cukor
3 dkg élesztő
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttattam. A többi hozzávalót a kelesztőtálban összekevertem majd az élesztős tejjel egy picit kidagasztottam. Majd kelesztőtálban megkelesztettem.
Közben 12 dkg vajat (én a Lidl-s fokhagymás fűszervajat használtam), 1 tk sót és 25 dkg lereszelt párizsit összekevertem. Kelés után 4 egyforma részre mértem. Az elsőből egy nagy kört nyújtottam, megkentem a vaj felével, rászórtam a párizsi felét. A második adag tésztát is kinyújtottam és ráigazítottam. 16 egyenlő részre vágtam, kifliket formáztam belőle, majd megkentem tojással, szórtam rá lenmagot és 200 fokos sütőben készre sütöttem.
.Elkészítés.a cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk,összegyúrjuk az alapanyagokkal.Két cipót csinálunk belőle amit kinyújtunk és 4-4 db-ra vágjuk.Egyenként tovább nyujtjuk és felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kimérjük és belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. Ebbe ütjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval szitáljuk egy nagy tálba, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe. Az élesztőt 150 ml langyos vízben oldjuk fel. Majd öntsük a liszt közepébe és a maradék viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az él...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes