Falusi kenyér.
Frissítve: 18 perce
Recept:Kovász:40dkg liszt BL 80 3 dl viz,1 evő kanál tejföl,2,5 dkg élesztő,2 evő kanál krumpli liszt.4 órás kelesztés után,hozzá adok 60 dkg lisztet,3 dl vizet,2 dkg sót fél dl olajat.Tésztát készitek,nem túl keményet,ha a tészta igényli adok még hozzá vizet.A liszttől függ.1 órát kelesztem,addigra jól meg kel.Átdolgozom,egy kicsit ,és még fél órát hagyom kelni.Deszkára boritom,kenyeret formálok,és egy nagy libasütőbe helyezem.A fedelét le spriccelem és egy órára le takarom.Közben a sütőt 180 fokra állitom.Mikor meg kel a kenyér be vágom le spriccelem vizzel a liba sütő tetejét is ,rá boritom és 1 órát sütöm,majd le veszem a tetejét és pirosra sütöm tovább.Mikor kész a tetejét vizzel le spriccelem.Fontos.Minden anyag szoba hőmérsékletű!!!!
Az egészet összekeverjük,a kizsírozott formába öntjük. 180 fokon kb. 50 percig sütöm. Miután úgy érzem, megsült, kiveszem az őzgerinc-formából és kb 15 percig sütöm a rácson, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze minden hozzávalót kombinálni. Ha sikerül a nagy tojás, adjunk hozzá még egy kis darált mandula és nyílgyökér por. (kb. 1 púpozott tbs mandula, 1 púpozott tsp nyílgyö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, előmelegített gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű